February 8

Hvordan utvikle nye relasjoner og bygge et nettverk?

Uncategorized

0  comments

Som entreprenør er det ikke mange ting som har større verdi enn ditt personlige nettverk. Her er tre steg du kan ta for å sørge for at du har et godt nettverk tilgjengelig når du trenger det:

1.  Du nå være villig til å utvide din komfortsone

Hvis du vil utvikle et større nettverk trenger du å ta kontakt med nye mennesker hver dag. Jo mer du tar kontakt, desto bedre blir du. La målet ditt være å få dem til å snakke om seg selv, samtidig som du er genuint interessert i dem og lytter nøye til hva de har å si. Dette er avgjørende om du vil utvikle gode relasjoner.

Neste gang du møter noen, smil, introduser deg selv og still et enkelt spørsmål som: «Hvor kommer du fra?» Fortsett med flere enkle spørsmål. Du vil oppleve at de åpner seg opp og snakker naturlig med deg. Dette er grunnleggende i dialoger og det virker.

2.  Utvikle ditt nettverk før du trenger det.

Du må investere nødvendig tid i å utvikle relasjonen med nye mennesker. Mennesker med suksess knytter alltid kontakt med andre mennesker som har suksess. Delta i lokale forretningsnettverk eller grupper hvor du kan møte nye mennesker. Når du utvikler nye relasjoner tenk på at de først må lære å kjenne deg, så like deg og deretter stole på deg.

Sannheten er at hvis du ønsker å tjene millioner må du omgi deg med millionærer. Dette kan høres ut som tull og tøys, men du blir gjennomsnittet av dem du omgir deg med.

3.  Følg opp – hver gang.

Når du møter noen, selv om du føler at de ikke kan hjelpe deg med en gang, spør om dere kan holde kontakten. Send en enkel mail som oppfølging neste dag og fortell at det var hyggelig å treffe dem og at du ser frem til å holde kontakten. Deretter holder du kontakten.

Å bygge nettverk handler ikke bare om dem som du har direkte kontakt med. Det handler om å komme i kontakt med deres nettverk slik at ditt nettverk ekspanderer.

Tenk over dette. Hvis du har 200 kontakter og disse 200 menneskene har 200 kontakter er dette er potensielt nettverk på 40.000 mennesker. Med verktøy som Facebook, Linkedin og andre sosiale plattformer, kan du i dag utvikle et stort nettverk i løpet av relativt kort tid.

Kilde: Jeff Roberti

About the author 

Roar Skogvoll

You may also like

Hvordan bli bedre på rekruttering?

Ett enkelt spørsmål som kan forandre livet ditt!

Hvorfor er det mange bedrifter som liker nettverksmarkedsføring?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!