June 3

5 måter å finne nye muligheter til forretningen din!

Nettverksmarkedsføring

0  comments

dialogerDet handler om å gjøre på hva du liker og samtidig fokusere på aktiviteter som betaler deg. De fleste nye muligheter oppstår også i dialoger med andre mennesker og utvikler du dine ferdigheter på dette området er sjansene store for at du finner nye muligheter. Her er noen ideer som vil hjelpe deg:

1. Snakk med flere personer.
Kanskje du ikke tenker på hvor enkelt det kan være, men en uformell samtale kan føre til mange nye muligheter. Det handler om å stille spørsmål og det handler om å ta initiativ til samtaler enten du er på jobben, på toget, i treningsstudio, på venterommet eller en annen plass hvor du møter mennesker.

Det er viktig at du lytter til den andre personen. Still nye spørsmål basert på informasjonen som kommer og på denne måten utvikler du relasjonen og bygger tillit. Spørsmål kan også avdekke om det er behov eller områder hvor ditt forretningskonsept kan hjelpe. Ofte kan gode ideer oppstå i slike dialoger eller dere kan utveksle visittkort og du har fått en mulighet til å ta kontakt på et senere tidspunkt.

Har du også utviklet din egen «Elevator Pitch»? Kan du presentere forretningen din på under 30 sekunder?

Ikke alle uformelle samtaler ender opp i en ny mulighet, men hold deg våken og utvikle dine ferdigheter i å stille spørsmål.

2. Være mer nysgjerrig.
Vær ikke fornøyd med dagens status. Hva annet kan du lære om hvordan du utvikler og driver en vellykket bedrift? Hva som skjer i bransjen akkurat nå og som direkte kan påvirke deg? Hvilke følelser har dine ansatte og kunder om virksomheten din? Hvilke 3 aktiviteter er mest er mest viktig for inntektene dine? Still deg selv spørsmål som vil fornye motivasjonen din og bidra til å flytte virksomheten fremover. Hvis du ikke stadig er ute etter å forbedre deg, kan du snart bli liggende etter. Lag en forpliktelse til å bli mer nysgjerrige i jakten på suksess.

3. Vis din begeistring.
Hva er det som du virkelig bryr deg om? Hva drev deg til å starte din bedrift første gangen? Den tidligere læreren bestemte seg for å starte sin egen virksomhet for å kunne lære opp og hjelpe mennesker til bedre livskvalitet. Klasserommet ga han ikke denne muligheten, men som profesjonell veileder kunne han bruke sin undervisningskompetanse innenfor et område som han var begeistret for. Hans lidenskap for å hjelpe mennesker til bedre livskvalitet ble endelig oppfylt. Bruk tiden din på ting som opptar deg, og andre vil bli tiltrukket av din entusiasme og begeistring.

4. Spør om å bli introdusert.
Spør, kollegaer, venner og familie til å introdusere deg mennesker i deres liv som kan gi en forretningsmulighet. Spør også om referanser og muligheten til å ta kontakt med nye mennesker. Ta selv initiativ til å oppsøke nye miljøer og sosiale sammenkomster hvor du har muligheten til å introdusere deg selv.  Selv på fritiden er det viktig å være åpen for at mulige forretningsmuligheter kun kan være en samtale unna deg.

5. Prøve nye ting.
Har du noen tenkt på at du skulle prøve noe nytt? Har du vurdert å droppe TV’en til fordel for nye opplevelser? Eller kanskje du kunne tenke deg å sprenge noen grenser og prøve rafting eller hoppe i fallskjerm.  Ved å utforske nye muligheter kommer du også i kontakt med en helt ny gruppe mennesker og en rekke mulige forretningsmuligheter du kanskje ikke finner andre steder. Og ikke glem at dette kan være veldig gøy også!

Den beste måten å finne en ny forretningsmulighet er å vite hvor du skal lete og hvordan du kan ta tak i det.  Kontakt og dialog med nye mennesker gir alltid muligheter for ekspansjon og nye forretningsområder.

About the author 

Roar Skogvoll

You may also like

Hvordan bli bedre på rekruttering?

Hvordan utvikle nye relasjoner og bygge et nettverk?

Ett enkelt spørsmål som kan forandre livet ditt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!