July 21

Hva er nettverksmarkedsføring?

Nettverksmarkedsføring

1  comments

dupliseringKunne du tenke deg større inntekter og muligheten til å bygge en internasjonal forretning hjemmefra? Da kan nettverksmarkedsføring være midt i blinken for deg.

Nettverksmarkedsføring er ofte omtalt som relasjonsmarkedsføring (word of mouth marketing) og involverer distribusjon av produkter og tjenester med internasjonale forretningsmuligheter.

Når du blir partner med de store selskapene i denne industrien, har du samtidig blitt CEO og eier av ditt eget selskap. For en gjennomsnittlig person gir dette muligheten til ekstra inntekter og for noen utvikler dette seg til en helt ny livsstil med finansiell frihet.

Nettverksmarkedsføring er en svært effektiv måte å markedsføre og distribuere produkter på.

Eksempler er Google, Microsoft, Facebook og LinkedIn som bruker konseptet “venner forteller venner” til å bygge sitt forretningsimperium.

Nettverksmarkedsføring omtales også som referansemarkedsføring, relasjonsmarkedsføring, direkte salg, personlig franchise eller intellektuell distribusjon.

Intellektuell distribusjon.

Intellektuell distribusjon betyr at produsenten leverer varene direkte til kunden. Kommunikasjonen med kunden skjer ved hjelp av nettverksmarkedsføring hvor distributører selv bruker produktet og utdanner sitt nettverk om fordelene det har.

Gjennom intellektuell distribusjon reduseres distribusjon og markedsføringskostnadene med opptil 80%. Produsenten har dermed muligheten til å utvikle bedre produkter med høyere kvalitet og tilby en bedre pris til markedet.

I tradisjonell distribusjon er det flere mellomledd som skal ha betalt, store penger brukes til reklame og markedsføring, og til slutt skal butikken og den ansatte ha betalt. Disse kostandene spares ved intellektuell distribusjon og noen av disse besparelsene går istedenfor til distributører som selv bruker produktet og kan formidle kvalitetsinformasjon til sine kunder.

Intellektuell distribusjon blir en finansiell forretningsmulighet når du begynner å få fordeler av å utdanne kunden og dele din personlige erfaring og kredibilitet. En hjemmebasert virksomhet passer perfekt sammen med intellektuell distribusjon – å skape velstand gjennom å hjelpe andre.

En mulighet som er åpen for alle.

Nettverksmarkedsføring tilbyr en mulighet som er åpen for alle, uavhengig av bakgrunn, spesielle ferdigheter eller tilgang på kapital.

Du kan velge timene du vil jobbe og hvem du vil jobbe sammen med. Det er lave kostnader for å starte opp og du utvikler din forretning uten ansatte, kontorer, leverandørgjeld eller kundefordringer.

Nettverksmarkedsføring utnytter også nye teknologier som internett, og dette gjør det svært enkelt å eie sin egen virksomhet.

Vurderer du å starte? Sjekk denne artikkelen først.

Det handler om en dupliserbar forretningsmodell.

Forståelsen av en dupliserbar forretning er nøkkelen til å forstå nettverksmarkedsføing og potensialet som ligger her.

Hvem tjener mest penger? Er det eieren av en McDonald hamburger restaurant, eller er det eieren som selger McDonald hamburger franchiser? Det er lett å se hvem som tjener pengene i denne situasjonen.

velstandJ. Paul Getty kom med et viktig utsagn: “Nøkkelen til velstand er ikke å ha 100% av den beste mannen, men ha 1% på 100 menn.
Skal du utvikle velstand må du enten sette mennesker i arbeid eller så må du la pengene jobbe for deg.

Det er alt for få mennesker innenfor nettverksmarkedsføring som forstår kraften i å multiplisere innsatsen sin mange ganger. Hvis de gjorde det, ville de øke innsatsen og utvikle sine ferdigheter.

Hvis du har 10 øre på en sparekonto som dobler seg hver dag, ville du ved slutten av uken ha 6 kroner. På dette tidspunkt vil du tenke at dette ikke er mye penger om du ikke forstod potensialet. Men etter 2 uker ville disse sparepengene vokst til 800 kroner, og etter 3 uker hadde beløpet blitt 104.000 kroner.

Større bedrifter søker alltid å utvikle systemer eller moduler som kan dupliseres gang etter gang og på denne måten få betalt mange ganger på samme innsats.

Dette er prinsippet inntektsmodellen til nettverksmarkedsføring er bygd på. Du må bestemme deg for om du ønsker å drive en restaurant eller bygge et nettverk som produkter og tjenester kan distribueres gjennom. Du kan selv stå for 100% av inntektene eller du kan ha 10 produktive ledere som står for 90% av omsetningen du også får betalt på.

De som har de største inntektene i denne industrien er gode til å selge produktene. Men de har også lært hvordan de skal begeistre og motivere andre til å bli med i sitt nettverk som uavhengige forretningspartnere. På denne måten utvikler de et nettverk for distribusjon av produkter.
Ved å trekke til seg ledere og forretningspartnere skapes den kombinerte veksten (duplisering), som er prinsippet all velstand er bygd på. Istedenfor å bruke 10-20 timer i uken med egen innsats for å skape inntekter (gjør alt alene), vil du ha hundrevis av salgs timer som bidrar til din velstand gjennom et nettverk med uavhengige forretningspartnere.

Dem som lærer seg hvordan man rekrutterer, motiverer og lærer opp andre i denne profesjonen, kan bygge inntekter som langt overgår en CEO i en større bedrift.

Se derfor seriøst på din mulighet til å ta del i dette. Involver deg selv med et selskap som har produkter du kan ha stor tro på og la ingen ta fra deg din begeistring.

Her er hvordan jobben ser ut:
*

 1. Fortell din historie og del informasjon om produktet og du får kunder. Husk at du selv også er kunde.
 2. Finn mennesker som ser etter en forretning som produserer inntekter og la dem bli en del av ditt nettverk.

Eller enda enklere:

 1. Få kunder
 2. Finn dem som får kunder, som blir dine forretningspartnere.

Husk at mennesker endrer seg ut fra egne grunner, ikke dine. Du trenger å presentere forretningsmuligheten på en slik måte at dine prospekt kan finne sine egne grunner og fordeler for å bli med deg.

Din jobb er å tilby effektiv og god informasjon som stimulerer interessen.

Dem som lykkes har en DMA.

Skal du lykkes med nettverksmarkedsføring trenger du en DMA (daglig metode med aktiviteter) som du gjentar kontinuerlig over tid. Din DMA bør bestå av følgende aktiviteter:

 1. Deler informasjon om forretningsmuligheten
 2. Deler informasjon om produktet
 3. Skaper og utvikler relasjoner
 4. Promoterer eventer
 5. Personlig utvikling

Når du bygger en organisasjon tar du bort begrensingene som din egen tid gir deg og du kan multiplisere dine innsatser gjennom andre. Dette er akkurat det som større bedrifter gjør.

Din fordel er at du kan ha et stort distribusjonsnettverk, men likevel ingen ansatte, ingen kontorer, ingen administrasjon, og ingen av problemene som en større organisasjon må håndtere. Pluss at du kan ekspandere ditt nettverk til alle områder, byer og land som ditt selskap opererer i.

Kontant kvadranten.

Mer enn 90% av befolkningen befinner seg på venstre siden av kontant kvadranten. De aller fleste av dem jobber for noen andre og får utbetalt sine inntekter i form av lønn. Disse 90% inkluderer også dem som jobber for seg selv eller driver små selskaper.

Under 10% av befolkningen befinner seg på den høyre siden av kvadratet og det er her velstand skapes. Ditt mål er å bevege deg fra venstresiden over til høyresiden av kvadratet hvor det er systemer, konsepter og nettverk som genererer inntektene.

Kontant kvadrantet

Les mer her: Hvilket kvadrant lever du i?

Som du sikkert er kjent med kreves det som regel betydelige investeringer for å starte en business på høyre siden av kvadratet.

Med nettverksmarkedsføring kan du skape velstand gjennom en betalingsplan som tillater deg å vokse i 2 dimensjoner, og dette uten vesentlige investeringer fra din side.

Inntekter som gjentar seg med kr.10.000 per måned er kr.120.000 i året. Hvis du skulle oppnå det samme med å investere sparepengene dine trenger du 4 millioner kroner til 3% rente for å kunne tjene kr.120.000 i året.

De aller fleste har ikke 4 millioner kroner å investere og det tar alt for lang tid å komme dit med sparing. Nettverksmarkedsføring har potensialet til å produsere slike inntekter for deg og mye mer også.

Så hva er din business verdt for deg? Bare du kan besvare det spørsmålet.

About the author 

Roar Skogvoll

You may also like

Hvordan bli bedre på rekruttering?

Hvordan utvikle nye relasjoner og bygge et nettverk?

Ett enkelt spørsmål som kan forandre livet ditt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei 🙂
  Satt og surfet rundt på nettet og plutselig falt jeg innom denne siden som viste seg å være en god og informativ side for nettverksmarkedsføring/ nettverkere 🙂
  Da jeg selv har holdt på med div innen nettverkssalg så kommer jeg til å videreformidle denne siden til de nye i mitt nystartede nettverk. Fant selv noe i mai, men som den fødte skeptiker jeg er, så ville jeg vente og se om produktene i dette selskapet holdt mål… Har blitt helt gira når jeg nå har fått masse tilbakemeldinger på at produktene (2 stk) virker. Dermed er mye gjort i forhold til å starte businessen…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!