Er MLM et dårlig ord?

Er MLM et dårlig ord?

Jody Coughlin skriver i Forbes.com om flere attraktive forretningsmuligheter som hos noen betegnes som MLM.

“Har du noen ganger latt deg frustere over hvordan en “hjemmebasert virksomhet” virker.  Selvfølgelig, og det har jeg også. De aller fleste mennesker har hørt ordet MLM (Multi-Level-Marketing) og vanligvis legges ordet pyramide eller svindel til dette begrepet, og på denne måten gis hele forretningsmodellen et dårlig rykte.”

Vel, det er grunner til å forandre den negative oppfatningen og det er viktig å forstå forskjellen på et godt forretningskonsept i forhold til dem som utnytter et forretningskonsept til svindel. Dette problemet finner vi forøvrig i alle bransjer.

“En hjemmebasert  forretning” eller “MLM” er ikke bare interessant, det er også et vellykket forretningskonsept. Mange større selskaper bruker også denne modellen. MLM er en markedsstartegi hvor salgsstyrken ikke bare får kompensasjon for sitt personlige salg, men også av salget fra selgere som de rekrutterer. På denne måten kan selgeren utvikle en salgsorganisasjon hvor han får betalt på resultater fra flere nivåer. Det er også vanlig at salgspersonene selger produktene direkte til kundene gjennom referanser og gjennom person til person markedsføring. En legal forretningsmodell, så hvorfor all den dårlige presseomtalen”

“MLM selskaper har fått mye negativ omtale i media og fra historien kjenner vi også til flere rettsaker. Kritikken har fokusert på likheten til illegale pyramider, prisfiksing med produkter, høye start opp kostnader, satsing på rekruttering av salgspersonell fremfor salg av legale produkter, mesteparten av omsetningen skjer innenfor egen organisasjon, dårlig utnyttelse av personlige relasjoner, komplekse og noen ganger kompensasjonsplaner som overdriver, kult lignende teknikker for å overbevise sine medlemmer til hengivenhet og entusiasme. Æsj!”

Her kan du lese mer om hvordan du kan finne de attraktive selskapene og hva lotteritilsynet sier om slike forretningsmodeller.

“Likevel kjenner du helt sikkert personer som selger produkter fra Mary Kay, Avon, Advocare, Tupperware med flere. Du vet at disse menneskene selger disse produktene fordi at de tror på produktene og selskapene som står bak dem.  Disse selskapene setter dem som selger deres produkter også i stand til å eie sin egen virksomhet. Dette er attraktivt for dem som ikke ønsker en sjef som passer på dem og som samtidig ønsker at struktur, distribusjon og support skal være på plass. De aller fleste MLM selskaper tilbyr en robust infrastruktur, god opplæring og særskilte bonusmuligheter.”

Svært mange setter pris på friheten en hjemmebasert virksomhet gir. For noen gir dette en kjærkommen ekstrainntekt, mens andre utvikler denne virksomheten til full finansiell frihet. Muligheten til å bygge gjentagende og passive inntekter som vokser fra måned til måned gir også større frihet enn inntekter som er avhengig av at du leverer tiden din. For mange blir også dette muligheten til å tilpasse jobben til livet de lever og ikke andre veien som i en tradisjonell jobb.

“Så neste gang du møter noen som driver en hjemmebasert virksomhet eller MLM, gi dem en toppkarakter for at de tar sin karriere og sin jobb i egne hender og blir en entreprenør.”

Kilde:
Forbes.com

This Post Has One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu