8 grunner til at nettverksmarkedsføring kan sikre fremtiden din!

8 grunner til at nettverksmarkedsføring kan sikre fremtiden din!

Innenfor nettverksmarkedsføring er ikke poenget å bare selge et produkt, men å bygge et distribusjonsnettverk for produkter, et nettverk med mennesker som selv bruker produktet, har kunnskap om det og representerer det gjennom å dele produktet med andre.

Når du bygger et distribusjonsnettverk slik som for eksempel Rema, Telenor, Facebook eller McDonalds, bygger du en eiendel som genererer inntekter for deg – passive inntekter.

Og som vi tidligere har nevnt i denne bloggen handler ikke nettverksmarkedsføring om å erstatte en lønnsinntekt, men om å bygge eiendeler som betaler deg.

Det handler om å bygge 8 eiendeler – i samme prosess:

1. En utdannelse i en virkelig forretningsverden.

Nettverksmarkedsføring er en utdannelse i forretningsverden for mennesker som vil lære ferdighetene til en entreprenør, istedenfor ferdighetene til en ansatt.

Jeg er tilhenger av god utdanning, men samtidig er det viktig å være klar over at utdanningssystemet i liten grad lærer deg hvordan du kan ha suksess som forretningseier og entreprenør.

Produktene hos de beste selskapene i denne industrien er unike og gode og legger grunnlaget for inntekter og omsetning, men den viktigste verdien du får er utdanningen i en virkelig forretningsverden.

Denne utdanningen viser deg veien over til F kvadratet.

2. En lønnsom vei til personlig utvikling.

Hvis du vil utvikle velstand så handler det ikke om å levere inn en lottokupong, eller en vei til å ha en inntekt ved siden av. Du gjør egentlig en forandring i dine grunnleggende verdier. Det handler ikke bare om å forandre hva du gjør, det handler også om hvem du er.

Det er langt viktigere å utvikle din personlige selvfølelse enn en økning i lønnen din. Først utvikler du deg – så utvikler forretningen seg.

Nettverksmarkedsføring gir deg en sjanse til å ta tak i hva du frykter, håndtere det, overkomme det, og bringe frem vinneren som bor på innsiden av deg.

3. En sirkel med venner som deler dine drømmer og verdier.

Du har sikkert hørt utsagnet om at inntektene dine har en tendens til å være gjennomsnittet av dem du omgås med.

Nettverksmarkedsføring tilbyr ikke bare en flott forretning, men det tilbyr også en hel verden med nye venner. Venner som går i den samme retningen som du, som deler dine verdier og som vil hjelpe deg i å lykkes med din forretning.

4. Styrken til ditt eget nettverk.

Edison som fant opp lyspæren og etablerte selskapet General Electric sa selv at styrken i forretningen var ikke lyspæren, men kraftlinjene og kraftstasjonene – det var nettverket.

De rikeste menneskene i verden bygger nettverk. Alle andre ser etter jobb.

Nye forretningsmodeller basert på styrken til et nettverk utviklet seg på 50 og 60 tallet og er i dag kjent under navnet Franchise. På 70 og 80 tallet utviklet disse lisensmodellene seg videre og istedenfor et nettverk av forretningsenheter som ble kalt franchise, ble det en modell med individuelle franchisetakere – en Personlig Franchise.

I dag omtales dette også som nettverksmarkedsføring og er den rasket voksende forretningsmodellen i verden i dag.

Styrken til nettverket gir deg mulighet til stor leveransekraft på tiden din og få betalt gang etter gang, måned etter måned, år etter år, på samme innsats.

5. En dupliserbar og fullt skalerbar virksomhet.

Dette vil kanskje overraske deg, men nettverksmarkedsføring er ikke en forretning for de største salgstalentene. Nøkkelen til salg er hva du kan prestere. Nøkkelen til nettverksmarkedsføring er hva du kan duplisere.

En skalerbar forretningsmodell kan repliseres og dupliseres mange ganger uten din direkte deltagelse. Dette er en viktig suksessfaktor for de fleste selskaper og de beste nettverksselskapene tilbyr deg et enkelt system med tredjeparts verktøy for informasjonsformidling – noe alle kan lære å bruke.

Din jobb er å bygge relasjoner, ha dialoger, vise muligheter, bli kjent med mennesker, og hjelpe dem å forstå hva denne forretningen handler om.

Du trenger ikke avanserte salgspersoner for å duplisere hva du gjør. Du trenger mennesker som er villig til å lære grunnleggende kommunikasjonsferdigheter og som vil utvikle seg selv til å bli entreprenør og team byggere.

6. Utvikler ferdighetene til en leder

Lederskap er hva som bringer alt dette sammen. Lederskap er hva som bygger store virksomheter.

Lederskap innenfor nettverksmarkedsføring er basert på å hjelpe mennesker til å lykkes og komme seg opp.  Denne forretningsmodellen tenderer også til å influerte andre gjennom å bli en god lærer, lære andre til å kunne lykkes i forretningslivet og ha muligheten til å gå for sine drømmer.

Og lederskapet som du lærer gjennom nettverksmarkedsføring vil også komme til syne i alle de andre delene av livet ditt også.

7. En mekanisme for en genuin velstandsutvikling.

Velstand er ikke det samme som penger. Velstand er ikke målt i størrelsen på inntekten. Velstand er målt i tid.

Du kan spørre deg selv: “Hvis jeg sluttet å jobbe i dag, hvor lenge kan jeg leve på mine finanser?”

En av grunnene til at de rike blir rikere er at de har en annen forståelse av penger. De jobber ikke for å genere inntekter – de jobber for å bygge velstand. Det er stor forskjell på disse to alternativene.

Dette er også en av de viktigste verdiene du finner i nettverksmarkedsføring. Samtidig er det mange som blir med i denne industrien som ikke forstår dette – at det er en genuin maskin for velstandsutvikling.

8. Store drømmer og muligheten til å leve dem.

En stor fordel ved nettverksselskapene er at de ikke bare oppmuntrer deg til å ha drømmer, men til å gå for og leve disse drømmene.

Alle har drømmer, men ikke alle drømmer på samme måten. Her er fem varianter:

  • Dem som drømmer om fortiden.
  • Dem som bare har små drømmer.
  • Dem som har realisert en drøm, men lever et kjedelig liv.
  • Dem som har store drømmer, men ingen plan for å kunne nå dem og ender opp med ingenting.
  • Dem som har store drømmer, når disse drømmene, og går for enda større drømmer.

Den unike tingen med en livsstil innenfor nettverksmarkedsføring er at den ikke setter en ramme på at dette skal ta 40 år, eller at du bare skal kunne nyte drømmen i noen timer eller dager. Når du starter å bygge din nettverk virksomhet starter du fra dag en med å leve drømmen din.

Det er et skifte i tankesett fra “jeg kan ikke” til “jeg kan”.

Referanse:
The business of the 21st century, Robert Kiyosaki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu