7 beslutninger å ta før du starter en blogg!

7 beslutninger å ta før du starter en blogg!

Veldig mange som starter en blog har ikke tenkt så nøye gjennom hvordan de kan tjene penger på bloggen sin. De skriver noen artikler, de deler bloggen med sine venner, skaper litt moment, det kommer et par tusen besøkende, noen hundre velger å abonnere på bloggen, men likevel klarer de ikke å dekke kostnaden til webhotellet på100 kroner måneden.

Da er da du begynner å tenke. «Hvordan skal jeg kunne endre på dette?»

Neste steg er å sende mail til noen venner med tilbud på noen produkter hvor du har en affiliate avtale. Ingen åpner emailen, ingen klikker på linken og ingen kjøper.

Likevel tenker du at du startet riktig, ikke sant? Det er sant at du kom i gang, men du brukte ikke tid på å lage et fundament for bloggen din.

Her er syv viktige beslutninger å ta for bloggen din før du starter med å skrive ditt første innlegg.

Hvem er ditt publikum?

Det første du trenger å gjøre når du starter en forretning, et prosjekt, en webside eller en blogg, er å vite hvem som er ditt publikum. Hvem vil bruke bloggen din? Hvordan vil de bruke den og hva vil de bruke den til?

Alt for mange starter en blogg basert på et tema istedenfor et bestemt publikum. Hvis du har et klart bildet av markedet ditt vil også hvert innlegg som du skriver være relevant for dine lesere.

Still gjerne også spørsmål som: «Hvem er denne personen som vil besøke bloggen min?  Hvilken bakgrunn har han/hun? Hvilken alder, interesser, hobbyer, problemer, drømmer? Gi også denne personen et navn.

Alle beslutninger for bloggen din vil bli basert på denne beskrivelsen av ditt publikum.

Hva er dine mål?

Når du har et klart bilde av ditt publikum, trenger du å finne ut hva du vil at de skal gjøre.

Hva er poenget med din blogg og hvordan hjelper den deg med å bygge en forretning? Kanskje det er:

  1. Bygge en liste med engasjerte, lojale abonnenter som du kan sende mail til når du har noe å selge?
  2. Posisjonere deg selv som en ekspert eller profesjonell som kan gi deg den en stabil strøm med kunder.
  3. Etablere deg selv som en autoritet innenfor ditt område slik at du kan få konsulentoppdrag eller bli en ettertraktet foredragsholder.

Alt som du gjør på bloggen din, fra design til hvor du plasserer opt-in boksene, må være basert på hovedmålet for bloggen din.

Hva er de 10 beste websidene i din nisje?

Før du får direkte aksess til ditt publikum, er den beste måten å lære dem å kjenne på gjennom andre websteder som er i samme nisje som du har valgt.

Finn de 10 beste bloggene i din nisje. Les deres «om oss» sider. Abonnere på nyhetsbrev. Se på kommentarene. Lær så mye som du kan om markedet ditt og hvordan disse bloggene skaper interesse og løser problemer for sitt publikum.

Bruk disse bloggene som inspirasjon til din egen blogg. Farger, design, navigasjonsmenyer etc.

Hva er de viktigste nøkkelordene for din nisje?

En annen grunn til å lage en liste over de beste bloggene i din nisje er for å avdekke hvilke nøkkelord de bruker for å få trafikk. Her er et par måter å gjøre det på:

  1. Meta Keywords – “Vis kildekode” på hjemmesiden > Finn <meta name=“nøkkelord” innhold=“…”>. Nøkkelord som websiden mener er viktig for å komme høyt opp hos søkemotorer vil du finne under: content=“…”.
  2. SEMRush.com – SEMRush er et verktøy som viser deg hvilke nøkkelord som sender mest trafikk til en bestemt webside.

Når du har en solid liste med nøkkelord, integrerer du dem over alt fra dine meta data til alt markedsmateriell som du lager. Planlegg deretter å skrive et blogginnlegg til hvert av nøkkelordene.

Hvilken typografi vil du bruke?

Grunnen til at det kan lønne seg å starte med typografi først er at du ønsker ikke at layout skal influere på hvordan typografien ser ut. Når du tar beslutning om typografi er det noen generelle regler det lønner seg å følge:

 

  1. Bruk maksimum 2-3 fonter på websiden eller bloggen din. En for logo, en for overskrifter og en for alt annet.
  2. Bruk farger med god kontrast. Svart tekst på hvit bakgrunn er best. Mørk grå mot en lys grå bakgrunn er vanskelig å lese, særlig på mobiltelefoner.
  3. Bruk fonter som passer til websider. Etter at Google lanserte Google web fonts, har du aksess til over 500 fonter som kan vises I de aller fleste weblesere.

God design er viktig og det lønner seg å gjøre det enkelt. De aller fleste «themes» for wordpress har ferdige forslag som gjør dette mye enklere for deg.

Hvilke farger vil du bruke?

Det er en grunn til at de fleste sosiale nettverk er blå og at luksus merker ofte er sølv og gull. Farger gir innhold til budskapet som du prøver å kommunisere.

Her er en infografiks om psykologien til farger .

Når du har valgt hovedfargen din er det tid for bestemme de andre fargene du vil bruke. Her finner du noen websider som hjelper deg til å sette sammen  farger:

Hva har du tenkt å selge?

Det er ikke mulig å tjene penger på websiden eller bloggen din uten at du har noe å selge.

Hvis du ønsker å tjene penger på å selge annonser, trenger du en webside som får mye trafikk og som er attraktiv for potensielle annonsører.

Hvis du ønsker å tjene penger på affiliate markedsføring, trenger du å skrive om fordelene ved produktene.

Hvis du vil selge egne produkter, trenger du å lage ditt eget produkt.

Bloggen din trenger å være em del av din forretningsstrategi. Det er ingen vei utenom.

Til slutt

Men hva om du allerede har startet?

Jeg anbefaler du at starter med å fokusere på din nisje i markedet og hvordan du kan hjelpe dem. Deretter gjør du gradvis endringer i din strategi, innhold og design.

Når du har et veldefinert marked er det på tide å selge noe til dem. Hvis du tilbyr noe som løser noen problemer i en bestemt nisje, vil de bli glad for å høre om det.

Er det noe annet du gjorde ut fra et strategisk synspunkt før du skrev ditt første innlegg på bloggen din? Hvilke resultater har du fått fra dette?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu